רימון הכי טעים ובריא שיש

Iris Peskin • September 22, 2019

רימון הכי טעים ובריא שיש

סוף הקיץ הגיע, החגים מתקרבים והשווקים מתמלאים שפע של רימונים אדומים ומתוקים.

הרימון הוא פרי עשיר בוויטמינים, מינרלים, פיטוכימיקלים ובמגוון סגולות בריאותיות ורפואיות. הוא מככב בעשרות מחקרים מהשנים אחרונות המוכיחים שהוא בהחלט ראוי לכתר שעל ראשו.

פרי הרימון- מכיל מאות גרעינים אדומים עסיסים ,הוא טעים מאד ונחשב לבעל חיי מדף ארוכים במיוחד: הוא מחזיק כחודש ימים ללא קירור. עובדה זו גרמה לכך שהיה פופולרי ונפוץ באזורנו כבר בעת העתיקה, מהמאה ה-12 לפנה"ס, ונחשב לאחד משבעת המינים.

 

גרעיני הרימון מכילים 83 קק"ל ל-100 גרם (כחצי רימון) ומשמשים כבסיס למגוון רחב של מאכלים: קינוחים, סלטים, תבשילים, מכינים ממנו יין, מיצים, רטבים, משמש לעיטור וקישוט עוגות ומנות אחרונות.

 

לרימון יתרונות בריאותיים ותזונתיים רבים:

 1. מכיל ויטמין C -  נוגד חמצון יעיל שמסייע לשמור על תפקוד תקין של מערכת החיסון, בהפחתת הסיכון למחלות לב, שבץ מוחי וסרטן ובהאטת תהליכי הזדקנות. ויטמין C נחוץ ליצירת החלבון קולגן שחיוני ליצירת רקמות חיבור בגוף ולכן יש לו תפקיד משמעותי בריפוי פצעים. 

 

2. מכיל ויטמינים רבים נוספים- ויטמין E, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין K - שחיוניים להפחתת סיכון למחלות לב וכלי דם, לשמירה על תפקוד מערכת העצבים, לחץ דם תקין, קרישת דם תקינה ובריאות העצם.

 

3. הרימון עשיר במינרלים אבץ ואשלגן - שחשובים לשמירה על לחץ דם תקין, בריאות העצם ותפקוד תקין של השרירים בגופנו. כמו כן תורמים לחיזוק מערכת החיסון.

 

4. מקור לסיבים תזונתיים - ברימון הרבה סיבים תזונתיים התורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול, להפחתת רמות הכולסטרול ולוויסות רמות הגלוקוז בדם.

 

5. מכיל פיטוכימיקלים רבים - הרימון ומיץ רימונים מהווים מקורות נפלאים לפיטוכימיקלים שונים המהווים נוגדי חמצון. נוגדי חמצון מנטרלים את הפעילות ההרסנית של רדיקלים חופשיים – מולקולות שתוקפות את רקמות הגוף ועלולות להוביל להתפתחות מחלות כמו סרטן, טרשת עורקים ומחלות לב וכלי דם, לגרום לדלקות, היווצרות קרישי דם ולהאצת תהליכי הזקנה. בין הפיטוכימקלים הבולטים ברימון הם אנתוציאנינים – הפיגמנטים האדומים המקנים לו את צבעו העז, וכן טאנינים, שיחד עם פיטוכימיקלים נוספים ברימון מספקים לו סגולות בריאותיות מרשימות.

 

6. אכילת רימון מפחיתה סיכון למחלות לב וכלי דם - רכיבים רבים שקיימים ברימון מיטיבים עם בריאות הלב וכלי הדם, ואכן, מחקרים קשרו צריכה של רימונים להפחתה בסיכון למחלות לב וכלי דם ובגורמי הסיכון להתפתחותן, ובייחוד כולסטרול.

 

​מתי צריכה עודפת מסוכנת?

הרימון מכיל כמות לא מבוטלת של אוקסלט ולכן אינו מומלץ לאנשים שנמצאים בסיכון לפתח אבנים בכליות. בנוסף, רימון עלול גם להתנגש עם פעילותן של תרופות רבות (סטטינים – תרופות נפוצות להפחתת כולסטרול, תרופות מסוג מעכבי ACE וקומדין). לכן, מי שנוטל תרופות ורוצה לאכול רימון, חייב להתייעץ עם הרופא. לחולי סוכרת, מומלץ להיוועץ עם דיאטנית קלינית או עם הרופא המטפל.

 

 

תגיות: ירקות ופירות, תזונה נכונה, תזונה בריאה, כולסטרול, בישול בריא, רימון בריא, דיאטנית קלינית, אורח חיים בריא, רימון, ראש השנהתזונה בראש השנה, תזונה בחגים, רימונים בריאים

By Iris Peskin February 2, 2025
אפקט היו-יו - מהו וכיצד להימנע ממנו?
By Iris Peskin October 17, 2024
סובלים מתשישות? עייפות כרונית? תתחילו לאכול
calories
By Iris Peskin August 29, 2024
ספירת קלוריות - כלי עזר או אובססיה?
By Iris Peskin August 8, 2024
למה הדיאטה שוב לא מצליחה לי?
By Iris Peskin January 10, 2024
חלב ומשקאות חלב - מי טוב? מי רע? ומי לא נורא?
By Iris Peskin December 19, 2023
השמנה במלחמה
By Iris Peskin November 27, 2023
אכילה רגשית - תזונה לנפש
By Iris Peskin February 5, 2023
שקדים - "אוצר" של בריאות
By Iris Peskin January 4, 2023
החיידקים שיעזרו לנו להיות בריאים ורזים יותר
המרק - מלך החורף
By Iris Peskin November 29, 2022
המרק - מלך החורף
More Posts