תירס חם בקיץ - בריא וגם טעים
תירס חם בקיץ - בריא וגם טעים
אין כמעט ילדים או מבוגרים שלא אוהבים לאכול קלח תירס-חם עם מעט מלח מעל. הוא מתוק, עסיסי, וממש כיפי כשהוא טרי ומוקף בעלים ירוקים. אפשר לקחת אותו לים, לבריכה, לגינה השכונתית, או כצידה לדרך בטיולי סוף השבוע.
התירס משמש כבסיס למגוון רחב של מאכלים: קורנפלקס, פופקורן, מאפים, סלטים, קינוחים ועוד. תירס נמכר גם טרי בעונה, גם קפוא במקרר, וגם בשימורים. אפשר לאכול אותו בארוחת ערב או בארוחת ביניים, כחלק מסלט, תבשיל, או מרק. אפשר לשלב אותו בפשטידות, מאפים, עוגות (קמח תירס), פולנטה, טורטיה ועוד.
התירס שייך למשפחת הדגנים, והוא נחשב לגידול החקלאי הנפוץ ביותר בעולם(!) יותר מחיטה ואורז. ניתן לצרוך אותו גם כקמח-תירס, קורנפלור, או שמן-תירס.
לתירס יתרונות בריאותיים ותזונתיים רבים:
1. בקלח תירס בינוני יש כ- 80 קלוריות שרובן מפחמימות (עמילן). הוא מכיל הרבה סיבים תזונתיים, מגנזיום, אשלגן, אבץ, ויטמין B1 וחומצה פולית. תירס יכול להוות מקור טוב לוויטמינים ומינרלים במיוחד לילדים שלא אוכלים מספיק ירקות ופירות.
2. התירס עשיר בפיגמנטים צמחיים (קרטנואידים) שחשובים לבריאות העיניים, העור ומערכת החיסון. הם גם מגינים עלינו מפני סוגים מסוימים של מחלות סרטן.
3. אחד הקרטנואידים שנמצאים בתירס הוא חומר בעל חשיבות בריאותית גדולה במיוחד בשם לוטאין. הלוטאין מקנה לתירס את צבעו הצהוב וחשוב לבריאות העיניים. הוא חיוני להגנה על העדשה מפני התפתחות קטרקט, וכן למניעה של התנוונות העין עם העלייה בגיל .
4. התירס עשיר בנוגדי-חמצון (אנטיאוקסידנטים) שעוזרים לגוף במניעת דלקות, זיהומים ומחלות שונות.
בתירס יש הרבה פחמימות ולכן צריך לאכול במידה.
אין ספק שתירס הוא בריא לילדים ולמבוגרים, וכדאי לשלב אותו בתפריט המשפחתי.
יחד עם זאת יש לזכור שבתירס יש אחוז פחמימות גבוה ולכן צריך לאכול אותו במידה, ויש לקחת בחשבון את כמות הפחמימות במסגרת תכניות תזונה שמגבילות פחמימות. אנשים שסובלים מבעיות במערכת העיכול, צריכים להתייעץ עם דיאטן/ית לגבי כמות ואופן האכילה.
תגיות:
תירס, תזונה, דיאטה, קיץ,
דיאטה בקיץ,
תזונה בקיץ, הרזיה